Nieuwe Regionale QSL Manager Rob van de Kamer (PA1X)

Nieuwe Regionale QSL Manager Rob van de Kamer (PA1X)Na ruim 40 jaar trouwe dienst legt onze Regionale QSL Manager (RQM) voor Regio 30 Jaap Willigen (PA3FNO) eind dit jaar zijn functie neer. De afgelopen maanden is daarom intensief naar een opvolger gezocht. En die opvolger is gevonden! Rob van de Kamer (PA1X) gaat de uitdaging aan. Vanaf 1 januari 2020 zal Rob onze interface met het Dutch QSL Bureau (DQB) zijn. Niet alleen voor VERON afdeling Nieuwegein (A29) maar voor onze gehele QSL Regio (R30).

Rob is geen onbekende in en rond Nieuwegein. Eerder al was hij secretaris van onze afdeling. En nog steeds is hij “First Operator” voor de uitzendingen van onze PI4NWG ronde. In die hoedanigheid is hij ook een van de vaste rondeleiders. Dus een bekend gezicht en een bekende stem. Dat maakt het afhandelen van de QSL kaarten ook lekker laagdrempelig.

In de praktijk zal er voor de afzenders en ontvangers van QSL kaarten niet veel veranderen. Rob is al in de leer geweest bij Jaap. Dus het hele QSL gebeuren zal ononderbroken doorgang vinden. En zoals inmiddels gebruikelijk is blijven de nieuwe QSL aanwinsten aangekondigd via onze afdelingswebsite. Zie hiervoor deze pagina. Ben je niet in de gelegenheid om jouw kaarten af te halen tijdens onze bijeenkomsten? Informeer dan even bij Rob naar alternatieve manieren om die felbegeerde kaarten toch in huis te krijgen.

Rest ons alleen nog om Jaap nogmaals te bedanken voor de afgelopen jaren. En Rob te verwelkomen als nieuwe Regionale QSL Manager. Het is geweldig dat hiermee onze QSL voorziening doorgang kan vinden.