Welkom in Nieuwegein

Welkom bij VERON afdeling Nieuwegein. Dit is een van de foto's van de QSL kaart van afdeling Nieuwegein; de sluisWelkom bij afdeling Nieuwegein (A29) van de Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek Nederland (VERON). Wij vormen het lokale aanspreekpunt voor een gebied dat groter is dan alleen Nieuwegein. Onze leden komen uit Beusichem, Buren (Gld), Buurmalsen, Culemborg, Deil, Enspijk, Everdingen, Hagestein, Houten, Jaarsveld, Lexmond, Lopik, Lopikerkapel, Nieuwegein, Polsbroek, Tienhoven (Ut), Tricht, Vianen (Ut), IJsselstein (Ut) en uit alle plaatsen welke onder deze gemeenten vallen. Geografisch is de afdeling dus verspreid over een groot gebied, aan weerszijden van de Lek, in drie provincies.

Onze organisatie

Welkom bij VERON afdeling Nieuwegein. Dit is een van de foto's van de QSL kaart van afdeling Nieuwegein; het theehuisDe afdeling Nieuwegein is opgericht in 1983 en heeft nu ongeveer 80 leden. De afdeling is één van de 65 afdelingen van de VERON. De VERON behartigt de belangen van ongeveer 9000 leden en is de Nederlandse sectie (in “Region I”) van de “International Amateur Radio Union” (IARU). De IARU is de organisatie van een wereldomvattende gemeenschap van radioamateurs, waarbij vrijwel alle landen zijn aangesloten. Door het internationale karakter van deze hobby zijn grensoverschrijdende vriendschappen voor het leven gesloten. Alle leden van de VERON ontvangen “Electron”, het maandblad voor de Nederlandse radioamateur.

Onze activiteiten

Welkom bij VERON afdeling Nieuwegein. Dit is een van de foto's van de QSL kaart van afdeling Nieuwegein; de brugBinnen onze afdeling kunt u alle facetten van de fascinerende radiohobby vinden. Wij hebben maandelijkse bijeenkomsten en afdelingsuitzendingen. Zo wisselen we de laatste nieuwtjes uit, en leren veel van elkaar door middel van onderlinge discussie. Ook zijn vele leden actieve elektronica zelfbouwers, altijd bereid te assisteren en kennis over te dragen. We organiseren uitstapjes, cursussen, lezingen en (zelfbouw) projecten. Daarnaast doen we individueel of als afdeling mee aan wedstrijden. En dit is nog maar het topje van de ijsberg.

Kom eens langs!

Welkom bij VERON afdeling Nieuwegein; de sneltram is karakteristiek voor de stadMaar wees niet bang; we zijn niet allemaal fanatieke gelicenseerde zelfbouwende zendamateurs. Tot onze leden rekenen we ook luisteramateurs, mensen zonder zendlicentie en personen voor wie zelfbouw geen optie is. We hebben zelfs leden met alleen maar interesse in de radiohobby, zonder eigen apparatuur. Dus om langs te komen en/of lid te worden, is werkelijk geen enkele belemmering te bedenken. Geslacht, geloof, leeftijd, politieke voorkeur en/of sociale achtergrond doen niet ter zake. Onze gemeenschappelijke interesse is het experimenteren met draadloze communicatie, in de breedste zin van het woord. Wees welkom.