Zichtbaar goed 2019 bij VERON afdeling Nieuwegein

Zichtbaar goed 2019 bij VERON afdeling NieuwegeinHet jaar 2019 is ten einde. Maar we blikken blij blozend terug op dat afgelopen jaar. Immers, 2019 was een erg goed jaar voor onze kleine Nieuwegeinse afdeling. En dat is duidelijk zichtbaar.  Kijk maar eens naar het grafiekje hiernaast.

De trend tot 2017 is eigenlijk wel exemplarisch voor al het verenigingsleven in Nederland. Zo af en toe een kleine opleving. Maar jaar na jaar helaas toch langzaam omlaag dwarrelend.

Echter, in 2018 gebeurt er iets. Het tij lijkt plots te keren! En dat zet flink door in 2019. Wat is er aan de hand?

Watskeburt?!

Is het radio-amateurisme ineens hip en trendy geworden? Raden lifestylegoeroes de radio hobby aan als ultieme vrijetijdsbesteding? Tonen vloggende influencers de vele voordelen van eigen transceivers op sociale media? Is er een pot Europese subsidie beschikbaar gemaakt voor experimenteel radio onderzoek? Zijn alle radio exameneisen plotsklaps losgelaten? Nee, niets van dat alles…

Zichtbaar goed 2019 bij VERON afdeling Nieuwegein We hebben de trendbreuk helemaal aan ons zelf te danken. Medio 2018 zijn we als VERON doelbewust veel zichtbaarder geworden. Zo is binnen onze afdeling het aantal lezingen en presentaties opgeschroefd. Ook zijn er een recordaantal lezingen door onze leden elders in het land gegeven. Daarbij is daar op de websites en sociale media flink meer aandacht dan voorheen aan geschonken. Ook is er landelijk een nieuwe PR-Commissie aangesteld van het kaliber “geen woorden, maar daden“. En de landelijke webredactie heeft in het najaar van 2018 in een spontane opwelling besloten dagelijks nieuws te gaan en te blijven brengen. Daarbij is ook de ondersteuning via sociale media volledig ingezet.

Dit alles heeft er voor gezorgd dat radioamateurs in het algemeen, en de VERON in het bijzonder, erg goed zichtbaar zijn geworden in binnen en buitenland. Kijk maar eens in dit artikel hoe de landelijke media dit oppakken. Sterker nog, de zogenaamde Main Stream Media nemen ook VERON publicaties over. Wij worden gezien en gehoord! En dat merken we zelfs op lokaal niveau aan onze ledenwinst!

Hoe nu verder?

Zo’n positieve trendbreuk is mooi. Maar hoe hou je dat momentum vast? Door méér en méér aandacht te blijven vestigen op onze mooie hobby! En daarbij kan echt iedere individuele radioamateur zijn of haar steentje bijdragen. Ja, ook jij…!!!

Heb je een leuk zelfbouw projectje afgerond? Schrijf er eens een klein stukje over! Je hoeft niet bang te zijn voor hiaten in spelling of stijl; dat strijken wij wel glad. Wellicht ben je net begonnen met iets nieuws op radiogebied. Laat weten waarmee en hoe je vordert. Vergeet niet om foto’s te maken. Of misschien wel een filmpje. Net een leuk technisch artikeltje op je eigen website of blog gepubliceerd? Geef het aan ons door. Zo ook wanneer je ergens een lezing of presentatie over radio verzorgt.

Door deze kruisbestuiving leren we van elkaar terwijl we steeds zichtbaarder worden. En doordat wij aandacht geven aan jouw artikel of site, lift jij weer mee op onze hoge bezoekersaantallen. Het mes snijdt ook hier aan twee kanten. Ervaringen met een nieuwe HAM mode of stuk radio apparatuur? Of een bijzondere verbinding gemaakt? Wij willen er alles van weten. Ook wanneer een project als fiasco is geëindigd levert het nog altijd een goed verhaal op. Zelfs wanneer je het een en ander abusievelijk hebt opgeblazen. Misschien zijn dat zelfs wel de beste verhalen. Ze worden in ieder geval goed gelezen.

Op een zichtbaar 2020!

Rest me nu eigenlijk alleen nog om iedereen een voorspoedig en gezond 2020 te wensen. Met heel veel plezier in onze mooie radio hobby. En houdt in gedachten om dit jaar ook eens wat van jouw ervaringen te delen met de buitenwereld. Laat je horen. Laat je zien. Maak onze hobby zichtbaar voor alle anderen…!!!

Proost & op jullie gezondheid…

Johan Evers / PE1PUP
Voorzitter VERON afdeling Nieuwegein (A29)