Tjeerd “Go(s)se” Gaasbeek (PA3GNZ)

Tjeerd "Go(s)se" Gaasbeek (PA3GNZ)Mijn naam is Tjeerd G. Gaasbeek en heb vanaf 1994 de call “PA3GNZ”. Hiervoor had ik PB0ALS en begon in 1987 met PE1MDM. Tijdens contacten met anders talige gebruik ik de naam “Gose”, dit is een afgeleide van mijn 2de naam Gosse.

In mei 2012 ben ik vanuit Tiel verhuisd naar Nieuwegein en heb mij in deze periode over laten schrijven naar de afdeling Nieuwegein.

Inmiddels heb ik een goede knutselhoek ingericht en een aparte ruimte voor de zendapparatuur. Mijn voorkeur gaat uit naar cw (qrp) qso’s op HF, 6m.
Voor 2m/70cm heb ik een combi trx die regelmatig aan staat. Hier luister ik meer dan dat ik zend. De laatste tijd ben ik regelmatig bezig met het ontvangen van satellieten op 2M/70cm. Zo ontvang ik op 2M bijna dagelijks telemetrie van de AO-73 satelliet. Hiernaast luister ik incidenteel naar DO-64, EO-79 en HO-68. De bedoeling is om in de toekomst qso’s te maken via satellieten. Mijn eigen cw signaal heb ik inmiddels via AO-73 en FO-29 gehoord.
Voor de HF banden heb ik op mijn balkon een dipool van 2 x 7,5 M die via openlijn aan een symmetrische tuner verbonden. Deze antenne is vanaf 30M t/m 10M te gebruiken.

Meer informatie over mijn activiteiten is te vinden op mijn eigen website: https://www.pa3gnz.nl

Begin 2014 ben ik, na 10 jaar voorzitterschap, gestopt als commissielid bij de Commissie Gehandicapte Radioamateurs van de Veron.

73, Tjeerd
PA3GNZ