Johan Evers is PE1PUP

Mijn naam is Johan Evers. En mijn radioamateur roepletters zijn PE1PUP (“Pappa Echo Een Pappa Uniform Pappa“). Vandaar dat ik ook wel “Puppie” wordt genoemd.

Ik ben niet echt een “prater” of “verbindingen maker” in de ether. Eigenlijk ben ik meer bezig met datacommunicatie dan met telecommunicatie. Met andere woorden, ik laat liever een computer de radioapparatuur bedienen. Ik neem zelden een microfoon in de hand.

Daarom deze pagina met wat meer persoonlijke achtergrond informatie. Dit is een beknopt overzicht met vooral voor radio amateurs relevante zaken over mij. Daar waar van toepassing voorzien van links naar aanvullende informatie.

Ik ben Johan Evers. In de radiowereld bekend als PE1PUP.

Johan Evers – PE1PUP

VERON Nieuwegein

Van 9 februari 2005 tot 12 februari 2020 was ik van VERON afdeling Nieuwegein (A29) de voorzitter. En sinds 11 januari 2007 ben ik ook één van de webredacteuren van onze afdeling website a29.veron.nl geworden. Zo ben ik nauw betrokken geweest bij de overstap van rauwe HTML naar de VERON huisstijl. Dit alles onder het WordPress Content Management System (CMS).

VERON Nederland

Voor de landelijke VERON organisatie ben ik sinds de VR van 19 april 2008 actief. Eerst binnen de VERON Internet Werkgroep (VIW). Deze splitste later op in de VERON WebRedactie en de ICT Werkgroep. Die laatste gaat sinds de VR van 2018 als VERON ICT Commissie (VIC) verder. Zo doe ik dus beide redactionele en ICT klussen.

Verenigingsleven

Naast mijn VERON lidmaatschap ben ik sinds het prille begin lid van de Big Ben Club. Dit is de vereniging van Acorn BBC microcomputer gebruikers. Mijn allereerste eigen computer was een Acorn BBC-B. Deze had een 6502A processor op 2 MHz. En met 32 kilobytes werkgeheugen is deze nu hoogbejaard. Maar hij doet het nog steeds goed. Ook ben ik actief bij De Liniewacht. Dat is een groep enthousiastelingen op het gebied van vleermuizen en natuurbehoud. En we werken in en rond groepsschuilplaatsen (bunkers) en forten. Dit alles in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. En voor Dierenambulance Vianen en omstreken doe ik ICT en redactionele klussen. Bijvoorbeeld de websites en sociale media. Daarnaast ben ik ook nog lid van Sport en Gezondheidcentrum Gunther’s Family Fit. Daar doe ik kracht- en conditietraining. En dat vul ik aan met power-yoga en yin-yoga.

Radioleven

Mijn affiniteit met het radio-amateurisme begon al vroeg. Immers, ik ben met Haagse Radio opgegroeid. Daarbij luisterde ik Radio Stad Den Haag, Radio Centraal, Hofstad Radio en anderen. Zo heb ik ook zelf met de beruchte Stentor FM zender en 3-meter dipool zitten prutsen. Later kreeg ik een echte radio-zendamateur als collega. Dat was Richard (PA3CGG). Hij vertelde me dat ik gemakkelijk dat C-examen zou moeten kunnen halen. Vandaar de VERON studieboeken aangeschaft. Vervolgens de leerstof doorgewerkt en wat proefexamens gedaan. Dat ging inderdaad niet slecht. Dus op naar Nieuwegein voor het examen. En ook nog eens in één keer geslaagd. Mede dankzij de goede coaching van mijn “Elmer” Richard. Dat werd door het AT beloond met de roepletters PE1PUP.

Persoonlijk

Ik ben geboren op 20 december 1965 in ‘s-Gravenhage. In die stad heb ik mijn hele jeugd doorgebracht. Daarna wat omzwervingen het werk achterna via Breda, Woerden en Kamerik. En momenteel in Culemborg geland. Tussendoor op 11 juni 1993 getrouwd met Annemieke. Ik ben een echte nerd. Dat uit zich in computers en elektronica. En op het gebied van beide hardware en software. Maar niet alleen op digitaal vlak. Ook de analoge techniek schuw ik niet. Verder ben ik gek op dieren en natuur. Geen doe-het-zelf klus is mij te gek. Of het nu elektra, metselwerk, loodgieterswerk of houtbewerking is. En terwijl ik met dit alles bezig ben, luister ik graag naar vooral niet-vocale elektronische muziek. Bijvoorbeeld van Klaus Schulze en Jean-Michel Jarre. Maar een lekker stukje Metallica, ZZ-Top, Armin van Buuren of DJ Tiësto schuw ik ook zeer zeker niet.

Beroepsmatig

Mijn technische scholing begon met een dubbele M.T.S. opleiding (elektrotechniek en technische computerkunde). Vervolgens een opleiding aan de T.H. Rijswijk. Dat leverde het diploma als Bedrijfsingenieur (Ing.) in het vakgebied elektronica op. Vandaar dat ik me op internationaal vlak Bachelor of Engineering (B.Eng.) mag noemen. Na mijn schoolperiode ben ik werkzaam geweest als Product Specialist, Commercieel Medewerker en  Netwerkbeheerder. En ook als Technical Support Engineer en Field Application Engineer. Dit alles bij verschillende internationale bedrijven. In deze functies kon ik mijn kennis van analoge en digitale elektronica, computers, software en nog veel meer erg goed combineren. Inmiddels ben ik met zelfgekozen vervroegd pensioen. Nu zet ik me kosteloos in voor verschillende verenigingen en organisaties.

Contact met PE1PUP

Heb je nog vragen of opmerkingen? Dan kun je gerust contact met me maken. En dat is wellicht het gemakkelijkst per e-mail. Daarvoor kun je het beste mijn pe1pup@veron.nl adres gebruiken. En je krijgt altijd binnen een paar dagen een serieus antwoord van mij.

Met vriendelijke groet uit Culemborg,
Johan / PE1PUP