Johan Evers is PE1PUP

Mijn naam is Johan Evers. Mijn radioamateur roepletters zijn PE1PUP (“Pappa Echo Een Pappa Uniform Pappa“). Vandaar dat ik ook wel “Puppie” wordt genoemd.

Ik ben niet echt een “prater” of “verbindingen maker” in de ether. Eigenlijk ben ik meer bezig met datacommunicatie dan met telecommunicatie. Met andere woorden, ik laat liever een computer de radioapparatuur bedienen. Ik neem zelden een microfoon in de hand.

Daarom deze pagina met wat meer persoonlijke achtergrond informatie. Dit is een beknopt overzicht met vooral voor radio amateurs relevante zaken over mij. Daar waar van toepassing voorzien van links naar aanvullende informatie.

Johan Evers - PE1PUP

Johan Evers – PE1PUP

VERON Nieuwegein

Sinds 9 februari 2005 ben ik van VERON afdeling Nieuwegein (A29) de voorzitter. En sinds 11 januari 2007 ben ik ook één van de webredacteuren van onze afdeling website a29.veron.nl geworden. Zo ben ik nauw betrokken geweest bij de overstap van rauwe HTML naar de VERON huisstijl onder het WordPress Content Management System (CMS).

VERON Nederland

Voor de landelijke VERON organisatie ben ik sinds de VR van 19 april 2008 actief. Eerst binnen de VERON Internet Werkgroep (VIW) welke later opsplitste in de VERON WebRedactie en de ICT Werkgroep. Die laatste gaat sinds de VR van 2018 als VERON ICT Commissie (VIC) verder. Ik doe dus beide redactionele en ICT klussen.

Persoonlijk

Ik ben geboren op 20 december 1965 in ‘s-Gravenhage en heb daar mijn hele jeugd doorgebracht. Na wat omzwervingen het werk achterna via Breda, Woerden en Kamerik ben ik in Culemborg geland. En op 11 juni 1993 getrouwd met Annemieke. Ik ben een echte computer nerd, op het gebied van beide hardware en software. Ook ben ik een elektronica fanaat, in beide de analoge en digitale wereld. Verder ben ik gek op dieren en natuur. Geen doe-het-zelf klus is mij te gek, of het nu elektra, metselwerk, loodgieterswerk of houtbewerking is. En terwijl ik met dit alles bezig ben, luister ik graag naar vooral niet-vocale elektronische muziek. Bijvoorbeeld van Klaus Schulze en Jean-Michel Jarre. Maar een lekker stukje Metallica, ZZ-Top, Armin van Buuren of DJ Tiësto schuw ik ook zeer zeker niet.

Beroepsmatig

Na een dubbele M.T.S. opleiding (elektrotechniek en technische computerkunde) gevolgd door een opleiding aan de T.H. Rijswijk behaalde ik het diploma als Bedrijfsingenieur (Ing.) in het vakgebied elektronica. Vandaar dat ik me op internationaal vlak Bachelor of Engineering (B.Eng.) mag noemen. Na mijn schoolperiode ben ik werkzaam geweest als Product Specialist, Commercieel Medewerker, Netwerkbeheerder, Technical Support Engineer en Field Application Engineer. Dit alles bij verschillende internationale bedrijven. In deze functies kon ik mijn kennis van analoge en digitale elektronica, computers, software en nog veel meer erg goed combineren. Inmiddels ben ik met zelfgekozen vervroegd pensioen. Nu zet ik me kosteloos in voor verschillende verenigingen en organisaties.

Verenigingsleven

Naast mijn VERON lidmaatschap ben ik sinds het prille begin lid van de Big Ben Club. Dit is de vereniging van Acorn BBC microcomputer gebruikers. Mijn allereerste eigen computer, een Acorn BBC-B met als kern een 6502A processor op 2 MHz met 32 kilobytes werkgeheugen is nu hoogbejaard. Maar hij is nog steeds operationeel. Ook ben ik actief bij De Liniewacht. Dat is een groep enthousiastelingen op het gebied van vleermuizen, groepsschuilplaatsen (bunkers), forten en natuurbehoud in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. En voor Dierenambulance Vianen en omstreken doe ik ICT en redactionele klussen (websites en sociale media). Oh ja, ik ben ook nog lid van Sport en Gezondheidcentrum Gunther’s Family Fit. Daar doe ik naast kracht- en conditietraining ook aan power-yoga en yin-yoga.

Radioleven

Mijn affiniteit met het radio-amateurisme begon al vroeg. Ik ben met Haagse Radio opgegroeid. Ik luisterde Radio Stad Den Haag, Radio Centraal, Hofstad Radio en meer. Zo heb ik ook zelf met de beruchte Stentor FM zender en 3-meter dipool zitten prutsen. Pas veel later, bij mijn derde werkgever, kreeg ik een echte radio-zendamateur als collega. Dat was Richard (PA3CGG). Hij vertelde me dat ik gemakkelijk dat C-examen zou moeten kunnen halen. Vandaar de VERON studieboeken aangeschaft. Vervolgens de leerstof doorgewerkt en wat proefexamens gedaan. Dat ging inderdaad niet slecht. Op naar Nieuwegein voor het examen en in één keer geslaagd. Mede dankzij de goede coaching van mijn “Elmer” Richard. Het AT beloonde dat met de roepletters PE1PUP.

Contact

Heb je nog vragen of opmerkingen? Zoek dan gerust contact met mij. Ik ben per e-mail bereikbaar via mijn pe1pup@veron.nl adres. Je krijgt altijd binnen een paar dagen antwoord van mij.

Met vriendelijke groet uit Culemborg,
Johan / PE1PUP