Henk Kok (PG7H)

Henk Kok (PG7H)Ik ben een gepensioneerd IT man die sinds juni 2014 actief is als radio amateur. Een absolute beginner dus.

Mijn interesse werd gewekt door een opmerking van mijn zoon over SDR en het toeval dat ik een seinsleutel in een oude rommeldoos vond. Mijn broer heeft die in 1972 voor mij gemaakt . Ik zat toen ‘voor mijn nummer’ als speccom bij de KLu en daar hebben zij mij morse nemen en seinen geleerd.

Mijn eerste ontvanger was een Sonny ‘wereldontvanger’ met een zelfgebouwde BFO om de CW signalen hoorbaar te maken. Daarna werkte ik een tijdje met een RTL dongle op mijn pc en uiteindelijk werd het een FiFi SDR ontvanger.

CW op de KG banden is eigenlijk het enige waar ik in geïnteresseerd ben. Op een of andere manier klinkt het voor mij als muziek in mijn oren en ik vind het nog steeds onbegrijpelijk dat ik het na ruim 40 jaar niets mee gedaan te hebben, kan volgen.

Na twee jaar luisteren heb ik in november 2016 de gok gewaagd en mij ingeschreven voor zowel het N als het F examen. Tot mijn verrassing ben ik voor beide geslaagd.

Ik had ondertussen een tweedehands TenTec 1320 zendontvanger op de kop getikt. Van Martin (PA0MWU) heb ik heel veel gekregen, maar vooral zijn zelfgebouwde Magnetic Loop antenne is een juweeltje.

Ik ben ‘in de lucht’!!! Het is nog erg stotterend maar het werkt en ik maak verbindingen met een QRP tranciever met 3 watt vermogen, een 12 V batterij, de Magnetic Loop antenne en de seinsleutel van mijn broer. Ik verwonder mij telkens weer als ik een tegenstation mijn call hoor seinen !! Heerlijk !!

Voor meer details over mijn belevenissen als radioamateur ( en nog wat andere onderwerpen die mij bezig houden) kun je terecht op mijn website.