PA0NHC presentaties nu ook op YouTube te bewonderen

PA0NHC presentaties nu ook op YouTube te bewonderenWat gebeurt er wanneer je van radioamateurs zoals Nico (PA0NHC) verlangt dat ze thuis moeten blijven? En dus geen presentaties meer bij VERON afdelingen kan geven? Dan gaat het kriebelen. Die opborrelende creativiteit moet ergens naar toe. Dat kun je niet zomaar stoppen. Dus is Nico nu zeer actief op YouTube met het uploaden van zijn PA0NHC presentaties. En het resultaat mag er wezen…

Hieronder laten we twee van zijn meest recente video’s de revue passeren. Het is een tweeluik over de magnetic loop antenne met transformator koppeling.

1/4 lambda 40/60/80 meter magnetic loop met transformator koppeling – DEEL 1

In deze video presentatie van 8 april 2020 komt het “waarom” aan bod op het gebied van raam antennes. En waarom je een transformator gebruikt. LoopCalc is te pessimistisch, dus dat vraagt om wat uitleg. En de goede eigenschappen van een 1/4 lambda omtrek komen aan bod.

1/4 lambda 40/60/80 meter magnetic loop met transformator koppeling – DEEL 2

In deze video presentatie van 9 april 2020 gaat het over de keuze tussen koperen of aluminium straler. En of je voor cirkelvorm of vierkant moet kiezen. En waar moet je de straler eigenlijk voeden? Ook de aanpas transformator alsmede de spreiding in de zelfinductie komt aan bod. Zelfs de eigenschappen van ferriet kernen en het wikkelen van ringkernen wordt niet geschuwd.

Geïnspireerd door deze PA0NHC presentaties?

Bovenstaande video’s geven je genoeg inspiratie voor zelfbouw. Maar Nico heeft nog meer video’s in de aanbieding. Kijk maar eens op zijn YouTube kanaal. En laat ons ook gerust jouw nabouw resultaten weten. Daar willen wij namelijk ook wel graag een berichtje aan wijden. Dus stuur ons jouw zelfbouw verhaal met wat foto’s of een video. En wij delen het online met de rest van de wereld. Niets is leuker dan jouw ideeën door anderen uitgevoerd zien worden.