Antenne experiment op de 11 meter band door Chris NL13924

Antenne experiment op de 11 meter band door Chris NL13924

De antenne met tegelvoet staat klaar voor het antenne experiment.

Op vrijdag 22 mei gaat Chris “Stroopwafel” NL13924 zijn nieuwe 11-meter antenne activeren. Dat doet hij vanaf een veldje bij de Nico Steenbeekgroep (Scouting) in IJsselstein. En daarvoor zoekt Chris radioamateurs en CB’ers in de regio Nieuwegein en Utrecht die op de band willen luisteren hoe ver hij komt. Wie wil Chris helpen bij dit HF antenne experiment?

Chris gaat om 11:00 opbouwen aan de Panoven 10, 3401 RA IJsselstein. En hij is dan al snel in de lucht. De mast is een uitschuifbaar type. Als transceiver gebruikt Chris een President Lincoln II in smalband FM. En de antenne bovenop de mast is een Solarcon I-MAX 2000. Daardoor wordt de totale masthoogte een indrukwekkende 18,5 meter…!!! En dit alles staat in het vrije veld. Dus optimale RF afstraling rondom.

De frequenties bij dit antenne experiment

Antenne experiment op de 11 meter band door Chris NL13924

Het beschikbare veld bij de Scouting waar alles zal worden opgebouwd.

Chris zal CQ geven op het Utrechtse kanaal 31. Dus op 27,315 MHz. En ook afwisselend op het Scouting kanaal 5. Dat is op 27,015 MHz.

Aan het einde van de middag zal Chris alles weer afbouwen. En hij hoopt dat hij niet alleen veel, maar vooral ook verre verbindingen zal kunnen maken.

Met dit experiment wil Chris zich ook alvast goed voorbereiden voor de aanstaande JOTA. Immers, oefening baart kunst.

Onderweg naar de N machtiging

Net zoals vele 27 MC’ers is ook Chris druk aan het studeren voor zijn N-machtiging. Maar zolang hij dit felbegeerde papiertje nog niet heeft, blijft hij volop actief op de 27 MC. Daardoor houdt hij zijn “Operating Practice” goed op peil. En dat is belangrijk voor als hij straks op de amateurbanden mag uitkomen.

Dus reden te meer om Chris bij bovenstaand antenne experiment te helpen. Immers, ook gemachtigde radioamateurs hebben vaak nog wel de nodige 11-meter apparatuur in de shack staan. Des te leuker om ook dat weer eens te activeren. Alle hulp wordt zeer gewaardeerd…!!!

Alvast even proefdraaien met de antenneopstelling. Een goede voorbereiding is het halve werk.