De verbindende factor tussen Scouting, 27 MC, VERON en stroopwafels

Chris is de verbindende factor tussen Scouting, 27 MC, VERON en stroopwafelsWat is de verbindende factor tussen Scouting, 27 MC, amateur radio en stroopwafels? Dat is Chris, hiernaast op de foto tijdens de afgelopen VERON VerenigingsRaad (VR). Daar was hij aanwezig als één van de drie afgevaardigden van VERON afdeling Nieuwegein (A29).

Chris is al sinds een tijdje actief lid van onze afdeling. Hij mist vrijwel geen enkele bijeenkomst. En sinds kort mag hij zich NL13924 noemen. Dit NL-nummer heeft hij aangevraagd om de tijd te overbruggen tot het officiële radioexamen. Chris is namelijk al maanden druk bezig met de studie, onder de deskundige begeleiding van Peter, PA3GNC.

De stap van de 27 MC naar de radioamateurbanden komt trouwens vaker voor. Hoewel dit niet wil zeggen dat de CB (Citizens Band) dan verlaten wordt wanneer de begeerde radioamateur machtiging binnen is. Wanneer je met CB opgegroeid bent, dan hou je natuurlijk al die opgedane vriendschappen en contacten warm. In menig radioamateur shack is dan ook nog altijd een “bakkie” operationeel. Soms zelfs wel méér dan één. Waarom ook eigenlijk niet? Radio is letterlijk en figuurlijk een verbindende hobby!

Chris is trouwens voor nog heel wat meer “vakgebieden” een verbindende factor. Kijk maar eens goed naar boven- en onderstaande foto van zijn jack. Daar valt altijd wel een goed gespreksonderwerp op te ontdekken. En die stroopwafels? Die laten wij ons goed smaken wanneer hij weer wat heerlijk verse exemplaren meeneemt naar onze afdelingsbijeenkomsten.