Jubileum 25 jaar VERON afdeling Nieuwegein

25 jaar een eigen afdeling, wat vliegt de tijd

25 jaar een eigen afdeling, wat vliegt de tijdPrecies vandaag bestaat onze VERON afdeling Nieuwegein 25 jaar. Een feestelijke mijlpaal in het bestaan van onze afdeling. Wij zijn dan ook druk bezig om volgende maand een speciale jubileumbijeenkomst te organiseren, waar we leden van het eerste uur bij aanwezig willen hebben.

We willen Wim Galesloot (PE1JKR) enorm bedanken voor het zorgvuldig bewaren van alle krantenknipsels uit de beginperiode van A29. Hoe hadden we anders de foto van Hans Correljé (PE1GOB) in zijn shack ten tijde van de oprichting terug kunnen zien? Deze knipsels zijn niet geel gemaakt om ze oud te doen lijken, maar het zijn de authentieke knipsels. Het is leuk te zien hoe de mensen op de foto’s in 25 jaar zijn veranderd, en hoe ze toch ook weer erg herkenbaar blijven.

Daarbij komt er wel een prangende vraag boven drijven. Wie weet wie wie is op de groepsfoto onder deze paragraaf? We zijn op zoek naar alle namen, roepletters en eventuele e-mail adressen bij alle gezichten op de foto’s en ook de aanwezigen bij de oprichtingsvergadering die niet op deze foto’s staan. Bij iedere vorm van herkenning of herinnering zie ik graag een berichtje van u om de historie van de vereniging compleet te maken. Een tip is om met de muis op de foto’s te klikken om zo het originele artikel te bekijken. Hier kunt u namelijk de foto’s beeldvullend vergroten om te proberen de gezichten te herkennen.

op-groep

We hebben hierboven de foto van de oprichtingsvergadering even wat groter gemaakt. En ja, dan herkennen we ineens al wat mensen. Met pijltjes is het in de foto weergegeven. Didier Le Duc (PA3CTM / F6DXE), Jan Staal (PA3EQP), Roeland Jansen (PE1JLJ / PA3MET) en Egon Honingh (PA3EDN) wat meer op de achtergrond. Ronald Roeten (PA3DOU), Herman van Arendonk (PA3ASN), Wim Galesloot (PE1JKR) en Auke Veenstra (PA1AV) op de voorgrond. Weet u nog meer namen en/of roepletters, of weet u e-mail adressen, dan horen wij dat graag van u. We willen alle namen weten van de amateurs die 25 jaar geleden bij de oprichting aanwezig waren zodat we ze allemaal kunnen uitnodigen voor onze aanstaande jubileumbijeenkomst. Zonder hen was onze leuke vereniging er nu niet geweest.

En voordat we het vergeten: lees ook nog even onze speciale jubileum HAMNews uitgave ter ere van ons 25 jarig bestaan!