Antenne experiment op de 11 meter band door Chris NL13924

Antenne experiment op de 11 meter band door Chris NL13924Op vrijdag 22 mei heeft  Chris “Stroopwafel” NL13924  zijn nieuwe 11 meter band antenne mast uitgetest het veld bij de Nico Steenbeekgroep (Scouting)  in IJsselstein. Voor het opbouwen van de mast kreeg Chris hulp van radioamateurs van de Veron Afdeling Nieuwegein.

De mast is een uitschuifbaar type. De antenne bovenop de mast is een Solarcon I-MAX 2000. Daardoor wordt de totale masthoogte een indrukwekkende 18,5 meter. Voor het opbouwen van de mast kreeg Chris hulp van radioamateurs van de Veron Afdeling Nieuwegein.

Het was nog een hele kunst om de mast met de antenne op te richten, zonder dat de mast zou doorbuigen.

Antenne experiment op de 11 meter band door Chris NL13924

De Portable Shack voor 27 Mc van Chris

Na het opbouwen heeft Chris contact gemaakt met CB’ers en radioamateurs in de regio Nieuwegein en Utrecht. Als transceiver gebruikt Chris een President Lincoln II in smalband FM.

Chris had flink uitgepakt voor de lunch. In de opgestelde party tent had Chris alle artikelen voor de lunch uitgestald. We werden verrast door een  zeer uitgebreid en smaakvol assortiment. WOW. De lunch werd genoten  in de vorm van een lopend buffet.

Mast 18 meter hoog

De uitschuifbare mast

Tijdens het afbreken

Om een uur of twee begon het zeer zacht te regenen en was het tijd om af te breken.

Verspreid over de dag ontving Chris:
Bernard, Jef, John, Martin, Peter, René, Rob en Bert