Marco Rateland geslaagd voor de N-machtiging

Marco van harte gefeliciteerd namens het bestuur van de afdeling Nieuwegein van de Veron (A29).

Dit is een fantastische prestatie, als je weet, dat Marco pas in juni is begonnen met de opleiding voor de N-machtiging en geen elektro achtergrond heeft.

Marco heeft het examen afgelegd bij het CBR in Utrecht. Om op tijd te zijn was Marco een half uur voor de aangegeven tijd al aanwezig en kon daardoor veel eerder achter de computer plaats nemen.

Marco vertelde dat er in dit met de computer afgenomen examen, geen enkele vraag uit het boek Examen opgaven van N-EXAMENS voorkwam. Verder vertelde dat hij daardoor soms zeer stevig moest nadenken, om het juiste antwoord te kunnen aangeven. Maar dat is prima gelukt.

Marco heeft met zijn opleider Bert eerst het Cursusboek voor het N-examen doorgewerkt  en door Bert bedachte reken opgaven gemaakt. Marco gaf iedere week aan welke onderdelen hij behandeld wilde zien of voor welke onderdelen nog nadere uitleg nodig was. Bedenk daarbij, dat elk schema en elke formule helemaal nieuw was voor Marco. De laatste maand heeft Marco uitvoerig examenopgaven bestudeerd.

Halverwege de opleiding kwam het bericht, dat er door het CBR een nieuwere uitvoering van de rekenmachine gekozen was, die tijdens het examen aan de kandidaat ter beschikking gesteld wordt. Oeps. Marco heeft onmiddellijk de andere nieuwere rekenmachine aangeschaft, om zich te bekwamen in het afwijkend gebruik van deze nieuwe rekenmachine. Om deze op het examen vaardig te kunnen gebruiken. Hi.

Marco, een fantastische prestatie.