Help mee bij Scouting Batenstein in Vianen

Help mee bij Scouting Batenstein in VianenJurriaan Droppert, de voorzitter van Scouting Batenstein in Vianen, heeft ons tijdens de laatste afdelingsbijeenkomst verteld over hun plannen voor de JOTA (Jamboree On The Air). Deze zal plaatsvinden op 20 tot en met 22 oktober 2023. Hierbij deed hij een oproep voor hulp door een aantal VERON afdeling A29 Nieuwegein leden. En die hulp is echt hard nodig bij dit erg leuke evenement.

Als je dit leest en je kunt op die dagen een dag, dagdeel of paar uur helpen, schroom dan niet om contact op te nemen met Jurriaan. Hij is bereikbaar op email: jurriaan.droppert@icloud.com

 

Help mee bij Scouting Batenstein in VianenHelp mee bij Scouting Batenstein in VianenHelp mee bij Scouting Batenstein in Vianen


De JOTA is het grootste Scoutingevenement ter wereld. De JOTA van 2023 is van vrijdag 20 oktober tot en met zondag 22 oktober. JOTA staat voor Jamboree On The Air. Amateurradio wordt volop gebruikt om groepen te verbinden. Het thema van de JOTA van 2023 is ‘Connecting Dots’, we gaan aan de slag om alle scouts met elkaar te verbinden!

JOTA is ’s werelds grootste jamboree die via de ether plaatsvindt. Het evenement brengt jaarlijks meer dan 2 miljoen scouts samen voor een weekend vol Scouting en vriendschap. Jongeren kunnen leren over communicatietechnologie en in contact komen met medescouts uit meer dan 172 landen.

Wereldwijd komen scouts met elkaar in contact en communiceren ze met elkaar via amateurradio. JOTA draait om 21e eeuwse communicatievaardigheden en wereldburgerschap. Met de activiteiten bouwen we aan teamwork, intercultureel begrip en vaardigheden voor de toekomst.