De apparatuur uit de nalatenschap van Han PE1DBO is onder de pannen

Apparatuur uit de nalatenschap van Han PE1DBO

De apparatuur uit de nalatenschap werd opgehaald door Ronald PA3GFE en daarmee werd het verschrotten voorkomen. Geheel in de gedachte van Han gaf Ronald aan: Voor de prijs hoef je het niet te laten want dit alles is gratis af te halen. Het is de bedoeling is als iemand het apparaat niet langer meer wil gebruiken, het door te geven aan een volgende “knutselaars van het eerste uur”, om zo wederom “een edel doel te dienen”.
Nadat de apparatuur op Eraan/Eraf stond bleef het helaas oorverdovend stil. Ook nog via marktplaats aangeboden en daar kwamen wel enkele reacties.

Studieverzameling van TU Delft

En toen kwam er opeens een reactie van de studieverzameling van TU Delft. Ze hadden de aangeboden spullen gezien. En ze vroegen of daar nog wat van over was. Er was zelfs meer dan dat want ik had nog lang niet alles aangeboden. Deze hele verzameling apparatuur gaat nu deel uitmaken van deze studieverzameling die ook nog eens de status van cultureel erfgoed heeft. Dat betekent dat alles wat deel uitmaakt van deze collectie ook voor volgende generaties behouden blijft. En dus niet zomaar eindigt bij een gemeentewerf.

Uiteraard hebben we allemaal een klein sprongetje van blijdschap gemaakt dat al die apparaten nu een waardige bestemming hebben gevonden. En gelijk nog een tip aan een ieder, zodra corona het weer toestaat is het zeer de moeite waard daar eens te gaan kijken. Veel apparaten zijn daar gerestaureerd indien nodig en werkend te zien, echt heel indrukwekkend. Er is ook een website: studieverzameling.ewi.tudelft.nl. Eigenlijk vreemd als je bedenkt dat apparatuur waar niemand belangstelling voor had nu tot cultureel erfgoed behoort. Aldus, Ronald – PA3FGE