Zonne- en/of windenergie in Rijnenburg-Reijerscop?

Voor radioamateurs in de omgeving Rijnenburg-Reijerscop

Wijkbericht zonne-windenergie Rijnenburg-ReijerscopGemeente Utrecht heeft in april 2018 een wijkbericht uitgestuurd. Dit gaat over de eerste bijeenkomst zonne- en/of windenergie in Rijnenburg-Reijerscop. Met daarin de kernvraag hoe men grootschalige energie productie met zonnepanelen en/of windmolens kan inpassen in het landschap. En dat dan te combineren met andere activiteiten in Rijnenburg-Reijerscop.

Wijkbericht zonne-windenergie Rijnenburg-ReijerscopDie andere activiteiten, daarbij denken wij radioamateurs natuurlijk gelijk aan onze mooie hobby. Vooral in hoeverre een dergelijk grootschalig energieproject wellicht radio-frequente (RF) storing kan gaan opleveren. Vandaar dat het goed is dat er door de gemeente openbare werkbijeenkomsten worden opgezet.

De eerste werkbijeenkomst is op donderdag 17 mei in “De Schalm” in De Meern. Die dag is tussen 16:00 en 21:00 iedereen van harte welkom. Hiervoor aanmelden is niet nodig. Deze bijeenkomst kost ook niets. Maar het levert je wel informatie op.

Bekijk het wijkbericht via deze link. Wellicht dat je dan al wat eerste vragen te binnen schieten voor tijdens die werkbijeenkomst.

Update juni 2018

Een aantal van de leden van VERON afdeling Nieuwegein is op deze bijeenkomst geweest. Daar heeft men vragen gesteld over wat men van plan is. Ook heeft men de zienswijze en belangen van radioamateurs duidelijk voor het voetlicht gebracht. Wij zullen deze ontwikkelingen dan ook nauwlettend blijven volgen.

P.S. Voor meer berichtgeving over zonnepanelen op onze hoofd website zie deze link. Echter, voor allerlei berichten over storing op onze hoofdsite is deze link beslist de moeite waard.